Wat is nog 9 minuten?

Het begon allemaal op een koude decemberavond in 2020, rond een kampvuur. 

Hilde, Jutta en Evi waren een paar maanden eerder een meditatie-routine gestart, waarbij ze iedere ochtend op hetzelfde tijdstip samen, maar toch op afstand, mediteerden. Via Whatsapp inspireerden ze elkaar met verschillende meditaties die ze vonden op internet om nadien uitgebreid hun persoonlijke ervaringen met elkaar te bespreken. Uit die dagelijkse meditaties groeide spontaan het idee om samen een meditatiereeks te maken, die voor iedereen gratis beschikbaar zou zijn. Gratis, want Hilde, Evi en Jutta geloven in de heilzame werking van meditatie en mindfulness en willen er zoveel mogelijk mensen op een ongedwongen manier mee in contact brengen. 

En zo gebeurde het dat de 3 dames voor het eerst samen, rond een kampvuur het idee bedachten van laagdrempelige meditaties, variërend in stijl en muziek.

Omdat ze zelf drukbezette vrouwen, moeders, vriendinnen en partners zijn, begrepen ze als geen ander dat de meditaties vooral makkelijk in uitvoering dienden te zijn. Geen gedoe met yoga-matjes of pijnlijke knieën om jezelf in lotushouding te wringen. En tijd speelde ook een rol, ondervonden ze met hun eigen volle agenda.

Ze stelden zich de simpele vraag: wanneer hebben de meeste mensen de tijd om even helemaal niks te doen?

Het antwoord luidde: ’s morgens tussen slaap en ontwaken, als je wakker gemaakt wordt door een wekker. De meeste mensen duwen automatisch de snooze-knop in om dan na 9 minuten nog een keer wakker te schrikken. Waarom die magische minuten tussen droom en werkelijkheid niet gebruiken om te mediteren? 

En zo zagen de allereerste snoozemeditaties het levenslicht.

De snoozetijd van je wekker, die wereldwijd trouwen 9 minuten duurt, zou gebruikt worden om te mediteren.

Nog 9 minuten werd geboren. 

 

Nog 9 Minuten genieten.
Nog 9 Minuten even diep ademhalen en de stilte in jezelf zoeken.
Nog 9 Minuten wakker worden met de positieve overtuiging dat het een mooie dag wordt.
Nog 9 Minuten om te doorvoelen en los te laten.
Nog 9 Minuten dankbaar zijn.

Op één jaar tijd groeide het Instagram account van Nog 9 minuten uit tot een prachtige community van Nog 9 Minuters. Veel mensen ontdekten voor het eerst de deugdzaamheid van meditatie of mensen die al jaren mediteerden, genoten mee van de begeleide meditaties van Nog 9 minuten.

Al gauw kwam de vraag naar slaapmeditaties,  er volgde ook een succesvol boek “inspiratie voor meditatie” en speciaal om de eerste verjaardag te vieren van Nog9minuten, creëerden de dames sneakymeditaties. 

De sneakymeditaties zijn stiekeme rustpuntmomenten van 9 minuten, voor op elk moment van de dag, waar je ook bent. 

Vandaag starten we met ons platform

Waar alles meditaties, yogasessies, podcasts, GRATIS op aangeboden worden.

Als een cadeautje. Dankzij onze fijne samenwerkingen met prachtige merken waar we trots op zijn. En blij dat zij in ons geloven. 

Als je dit leest maak je, onbewust of heel bewust, deel uit van die groeiende groep van mensen die behoefte hebben aan verbinding, met zichzelf en de ander. Wij willen jou met dit platform inspireren om jezelf en de wereld een beetje mooier te maken, je leven een diepere betekenis te geven én ook met aandacht  en zinvol te leven. Zinvol voor jezelf, je naasten, onze planeet.

De Bond Zonder Naam sprak in de jaren 70 de mooie woorden: een betere wereld begint bij jezelf. Evi, Jutta en Hilde – geboren in die kleurvolle jaren 70 – vullen die wijze spreuk graag aan: een betere wereld begint bij jezelf met nog 9 minuten liefdevolle zelfzorg.