Gedachten zijn krachten

Door de wet van aantrekking zal je door positieve gedachten positieve zaken aantrekken.
En vice versa. Waarom zou je dan niet meer focussen op het goede?
Uit onderzoek blijkt dat we ongeveer 60 000 gedachten per dag hebben. Wat een duizelingwekkende gedachte, niet?
We hebben vaak geen controle over de gedachten die in onze geest binnen komen drijven, maar je kunt ze wel bewust observeren en er bewust voor kiezen om je meer te focussen op de positieve gedachten. Je kunt er ook voor kiezen om elke keer als er gedachten opkomen, ze als wolken aan de hemel te laten voorbijglijden. Dit is eigenlijk wat we meditatie noemen.

In de yoga leer je dat er eigenlijk maar twee grote emoties zijn waaruit je kunt kiezen.

De eerste is de emotie van angst en alle bijbehorende gevoelens: ongerustheid, paniek, schaamte, schuld, frustratie, zorgen, weerstand, wrok … De energie van deze angstgevoelens leidt tot ongemak en achterdochtigheid, ziekte en contractie. Daarom hebben mensen vaak buikpijn als hen iets (letterlijk!) dwars zit. De meeste mensen die chronische stress ervaren zitten in dit soort ‘neen-energie’.

De andere emotie is de krachtige energie van liefde en alle bijbehorende gevoelens: vergeving, vrede, hoop, optimisme, dankbaarheid, vreugde, blijdschap, voldoening, empathie en compassie. Ze leiden tot vertrouwen en overgave, gemak, flow, gezondheid en expansie. Deze ‘ja -energie’ wordt opgewekt als we de tools gebruiken om innerlijke vrede te voelen: yoga, meditatie, chi kung, tai chi, wandelen in de natuur, schrijven, schilderen, gezond eten bereiden, met je kinderen spelen. De liefde letterlijk en figuurlijk bedrijven. De Engelsen hebben de mooiste vertaling: to make love. Alles wat liefde maakt, geeft liefde in meervoud terug.

Deepak Chopra en vele andere onderzoekers bestudeerden de kracht van gedachten op het lichaam: the mind-body connectie. Chopra stelt dat er maar twee soorten input zijn. Positieve ervaringen zullen je welbevinden en mentale en fysieke gezondheid verhogen. Negatieve leiden tot ongemak en risico op ziekte. Meer nog, bewust kiezen om je focus te verleggen naar positieve zaken zoals dankbaarheid kan ervoor zorgen dat depressie en stress vermindert.

Wat hebben we geleerd uit deze blog?

Je gedachten beïnvloeden je hele systeem!

Kies dus goed en verander je gedachten, indien nodig !

Succes!