De ochtendstond heeft goud in de mond

Niets mooier dan je eigen ritueel maken ‘s ochtends voor je aan de dag begint of ‘s avonds voor je gaat slapen.
Door goed voor jezelf te zorgen vanaf je je ogen opent, zal de dag als vanzelf gebeuren en kun je beter voor al de rest rondom jou zorgen.
Onze snooze meditaties zijn heerlijk om de dag mee te starten. Je vindt ze hier.

“Goed begonnen is half gewonnen.”

Stel bijvoorbeeld een ochtendritueel samen met enkele onderdelen die vijf minuten duren, zodat je alles bij elkaar ongeveer een half uurtje bezig bent.
Ken je het boek Miracle morning van Hal Elrod? Daarin creeerde hij de LIFE S.A.V.E.R.S als ochtendritueel:

S
De S staat voor Silence.
Hoe je die stilte vorm geeft, kies je zelf:
een meditatie in stilte of begeleid (onze Nog9minuten), een mindfulness- of ademhalingsoefening, aandachtig bidden of een langzame yoga of tai chi oefening. Hiermee kan je een krachtige basisenergie neerzetten voor de rest van de dag.
A
De A staat voor Affirmation.
Een affirmatie is een bevestiging van iets wat je wilt dat je luidop zegt. Je vertelt daarmee hoe je leven eruit ziet in de tegenwoordige tijd. Daarmee plant je positieve energie in je onderbewustzijn en geef je energie aan de doelen die je wilt bereiken. Alles in jou gaat dan aan de slag om dit in je leven te realiseren.

Nota ! Hoeveel mensen hebben altijd opnieuw negatieve gedachten over zichzelf? Weet dat negatieve energie op dezelfde manier werkt als positieve: ze voedt je doel. Kies dus bewust voor positieve energie
V
De V staat voor Visualisation,
het beeld wat jij wilt visualiseren en je volle aandacht wilt geven. Als je eens wat meer tijd hebt, kun je een moodboard of visionboard maken en deze beelden meenemen in je visualisatie en er je focus naartoe brengen. Vooral belangrijk is dat je het ziet zoals het al is. Visualisaties worden al jaren gebruikt in de topsport en in het bedrijfsleven.
E
E staat voor Exercise.
Na de visualisatie kies je voor beweging. Kies een bewegingsvorm die bij je past: yoga, tai chi, zwemmen, wandelen, hardlopen. Bewegen laat de energie stromen.
R
R staat voor Reading,
Je gaat een stukje lezen om te leren over persoonlijke groei of om positieve gedachten op te wekken. Leer van de stappen die anderen hebben gezet, die jou vooraf gegaan zijn met hun kennis en hun wijsheid. Leer hoe zij het gedaan hebben en laat je volop inspireren. Ontdek andere invalshoeken en kom tot andere inzichten. Stel jezelf open, telkens opnieuw.
S
S staat voor Schrijven.
Krabbel je ideeën in een leuk notitieboekje. Je hebt er ontzettend mooie voor geen geld. Je wekt daarmee al meteen je energie op. Niets mooier dan losse ideeën noteren en die bijvoorbeeld na een jaar terug te lezen en te merken dat ze uiteindelijk gerealiseerd zijn. Je doelen opschrijven is pure magie!

Succes!