Jutta Borms

Mensen inspireren en (helpen) genezen, dat is de zielsmissie van Jutta.
Ze volgde haar roeping en studeerde geneeskunde, om vervolgens 20 jaar als klassieke huisarts haar patiënten met hart en ziel bij te staan.
Ze had een onaflaatbare drang om alles van het menselijk lichaam en de geest te bestuderen. Ze zou genees-kunst uitoefenen op een zo natuurlijk mogelijke manier. Vol passie verdiepte Jutta zich in de holistische geneeskunde. Ze bestudeerde o.a biopunctuur, Ayurveda, fytotherapie, orthomoleculaire geneeskunde, homeopathie, neuraaltherapie, kinesiologie en vele andere geneeswijzen.

Voor de buitenwereld leek het alsof de altijd lachende dokter Jutta alles op een rijtje had. Een bloeiende praktijk, een mooi huis, een goed huwelijk en een prachtige dochter.

Gedreven door haar tomeloze ambitie om voor elke mens de allerbeste huisarts te willen zijn, verloor ze echter haar eigen fysieke en mentale gezondheid uit het oog. Een onvermijdelijke burn-out volgde. Haar crash bleek de start te zijn van een prachtig groeiproces.
Zo kwam Jutta in contact met de kracht van stilte en meditatie en daardoor ook opnieuw met zichzelf. Samen met haar eigen innerlijke kracht, groeide ook opnieuw haar fascinatie voor de geneeskunst, nu meer dan ooit gefocust op ‘jezelf genezen zonder pillen”. Zo ontdekte ze yoga als tool om jezelf te ‘helen’ en daardoor gezond te blijven of te worden.
Jutta is nog steeds een genezer en wat voor één: een topdokter die de kracht van holistische geneeskunde, vaak oosters geinspireerd, combineert met haar kennis van de klassieke Westerse wetenschap. Dit doet ze via haar medisch geinspireerde yoga lessen en retreats.

Haar diepe wens om mensen te genezen is, net als Jutta, sterker dan ooit.

Wist je dat Jutta…

in 2003 de winnares werd van het televisieprogramma Expeditie Robinson.
prachtig kan zingen
skimonitor is
sinds kort verzot is op paarden
nog steeds graag op een skateboard staat
elke dag chocolade eet
reeds twee boeken schreef: De Nieuwe Dokter en Na de Crash. Haar derde boek verschijnt dit najaar.